Δελτίο Τύπου Σεπτέπμβριος 2018

 
Δημοσιεύτηκε στις 26/09/2018, από admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 24/09/2018

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC Day) 2018, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» ως Διαχειριστική Αρχή των Προγραμμάτων Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020» και «Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020», οργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, με την υποστήριξη του Δήμου Κόνιτσας.

Θα προσκληθούν μαθητές των σχολείων του δήμου όπου θα ενημερωθούν σχετικά με τα προγράμματα και την συνεργασία στην Ευρώπη, ενώ θα υπάρχει και ελεύθερη προσέλευση το απόγευμα για το ευρύ κοινό.

Τα παιδιά θα πληροφορηθούν για τα οφέλη της συνεργασίας και πως αυτή αποτυπώνεται στα προγράμματά μας ενώ στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν και να χρωματίσουν το οικολογικό υλικό που θα τους δοθεί, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης καμπάνιας για τη μείωση της χρήσης πλαστικών.

Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day/ EC-Day) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του Προγράμματος INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μας ζητήσετε.

Πληροφορίες

Άννα Κοκτσίδου (Τηλ.: 2310 469684, Email: akoktsidou@mou.gr)/

Χριστίνα - Μαρία Μπατέκα (Τηλ.: 2310 469687, xmpateka@mou.gr)

Σχετικοί υπερσύνδεσμοι:

https://www.ecday.eu/web/event/world-full-colours/

https://greece-albania.eu/events/day-2018-for-world-full-colours

http://www.interreg-balkanmed.eu/event/93_EC-DAY-2018:-For-a-World-Full-of-Colours

 

Παρακαλούμε για τη στήριξη και τη συνεργασία σας.

POSTER-EC-DAY