ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

13/02/2020

Την Τρίτη 11/02/2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση από τις έξι στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Εισαγωγή στη Ρομποτική και στον προγραμματισμό». Επτά μαθητές Γυμνασίου αρχικά γνώρισαν τον εξοπλισμό (σκελετός,ενέργεια, μονάδα ελέγχου, αισθητήρες, κινητήρες κτλ. ), στη συνέχεια συναρμολόγησαν τα εκπαιδευτικά ρομπότ της Βιβλιοθήκης ακολουθώντας τις οδηγίες. Τέλος, τα ρομπότ συνδέθηκαν με τα tablet της Βιβλιοθήκης ώστε να εξακριβωθεί η καλή λειτουργία τους. Στην επόμενη συνάντηση οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν μέσω των tablet ένα πίνακα ελέγχου και χειρισμού των ρομπότ που θα τους δώσει την δυνατότητα τόσο να τα οδηγήσουν όσο και να λαμβάνουν στην οθόνη τις ενδείξεις των αισθητήρων με τους οποίους είναι εφοδιασμένα τα ρομπότ (απόσταση, θερμοκρασία, φως, ήχος κτλ. ) .

23/01/2020

Σας ενημερώνουμε ότι στη βιβλιοθήκη μας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 6 εβδομάδων με αντικείμενο τη ρομποτική. Θα καλυφθούν θεματικές γύρω από τη συναρμολόγηση των ρομπότ, τα μηχανικά τους μέρη, την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία τους, τον μικροελεγκτή τους, τους αισθητήρες που διαθέτουν και το πως προγραμματίζονται. Θα συνδυαστεί θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση με τα εκπαιδευτικά ρομπότ που διαθέτει η βιβλιοθήκη.

Η έναρξη του πρώτου κύκλου θα πραγματοποιηθεί αρχές Φεβρουαρίου και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 5.30μ.μ.- 7.00 μ.μ. ή κάθε Σάββατο 10.30 π.μ.-12μ.μ., ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής. Εισηγητής θα είναι ο εκπαιδευτικός πληροφορικής Καραφέρης Θωμάς.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Απαραίτητη η προεγγραφή από τους κηδεμόνες στη γραμματεία της Βιβλιοθήκης μέχρι την Τετάρτη 29/1. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τους επόμενους μήνες, ανάλογα με το ενδιαφέρον, το πρόγραμμα θα επαναληφθεί, με νέους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες στο 2655022298