ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΙΟΔΟΥΛΟΥ

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας θα φιλοξενηθεί αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του κ. Στέφανου Τσιόδουλου, επίκουρου καθηγητή του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τις 29 Ιουλίου 2019 έως τις 30 Αυγούστου 2019.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 στις 7μ.μ. και η παρουσιάσή της θα γίνει από τον κ. Ζήκο Δέδο, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα- Παρασκευή 8.00 π.μ.- 15.00 μ.μ.

Ο Στέφανος Τσιόδουλος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1968. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ., στο εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά. Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2005), διδάσκει, ως Επίκουρος Καθηγητής, Ζωγραφική, Υλικό Πολιτισμό και Λαϊκή Τέχνη στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές. Έχει γράψει τα βιβλία Η Ζωγραφική των σπιτιών του Ζαγορίου, τέλη 18ου-αρχές 20ού αιώνα, Ιστορική και πολιτισμική προσέγγιση, εκδόσεις Ριζάρειο Ίδρυμα, Αθήνα 2009 και Τιμωρία, η σκοτεινή όψη της σεξουαλικότητας. Ερωτικές σκηνές και οι σιωπηλές αφηγήσεις τους στις παραστάσεις της Κόλασης, 13ος - 19ος αι., εκδόσεις Futura, Αθήνα 2012. Για το πρώτο βιβλίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2011.