Εκθεση “Φωτο-ματιες στο Μουσειο”

 
Δημοσιεύτηκε στις 28/08/2018, από admin

Την Πέμπτη 02/08/2018 πραγματοποιήθηκαν στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «Φωτο-ματιές στο Μουσείο». Η έκθεση ταξιδεύει από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Κόνιτσας, όπου φιλοξενήθηκε έως την 31η Αυγούστου 2018.
Οι «Φωτοματιές στο Μουσείο» είναι αποτέλεσμα της ομώνυμης δράσης που σχεδίασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο σηματοδότησης των δέκα χρόνων της Επανέκθεσης των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων της πόλης των Ιωαννίνων, “Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων”, “Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων” (ΦΩ.Σ.Π.Ι), “Φωτογραφιστές” και “ΦΩΤΟΡΑΣΗ - Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας”. Σαραντατέσσερεις (44) φωτογράφοι, μέλη των ομάδων, συνευρέθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και αποτύπωσαν με πρωτότυπο τρόπο, ποικίλες όψεις του κτιρίου, των εκθεμάτων και των αφηγήσεών του. Μεταξύ αυτών επέλεξαν και αρχαιότητες προερχόμενες από την ορεινή ενδοχώρα της Ηπείρου και από αρχαίες θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας και της λεκάνης απορροής του ποταμού Αώου, που αναδεικνύουν την ξεχωριστή θέση αυτού του τοπίου στην οικιστική οργάνωση της αρχαίας Ηπείρου.
Οι φρέσκιες οπτικές των φωτογράφων φέρνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων κοντά στην τοπική κοινωνία της Κόνιτσας, ενισχύοντας το δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών σε περιφερειακό επίπεδο.