ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ… ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εκλογικός μήνας ο Μάιος και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας δε θα μπορούσε να «απέχει» από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία!

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Κόνιτσας συμμετείχαν στο εργαστήριο με τίτλο «Τα κουτιά βγάζουν…αποφάσεις», στόχος του οποίου ήταν να κατανοήσουν γιατί ψηφίζουμε, πως αξιολογούμε και επιλέγουμε ποιον από τους υποψήφιους θα ψηφίσουμε, ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου και ποιοι είναι οι τρόποι ψηφοφορίας που αναδεικνύουν το νικητή.

Διαβάσαμε το βιβλίο των Paula Desgualdo και Perdo Markun «Οι εκλογές των ζώων» (εκδ. Ψυχογιός), αναζητήσαμε πληροφορίες για τη διαδικασία των εκλογών σήμερα και στο παρελθόν στη σχετική βιβλιογραφία και τέλος στήσαμε το δικό μας «εκλογικό κέντρο», όπου τα παιδιά με την ψήφο τους, έδωσαν το δικό τους τέλος στην ιστορία του βιβλίου.

Η δράση σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο κα. Ειρήνη Βοκοτοπούλου (Irini Vokotopoulou) και την ομάδα του bookbook.gr και υλοποιήθηκε από το προσωπικό της βιβλιοθήκης.


10/5/2023 - Ε’ και Στ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας15/5/2023 - Ε’ και Στ’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας