Νεα – Ανακοινωσεις

 
Δημοσιεύτηκε στις 07/11/2017, από admin

22/11/2021

8η ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2021

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, εταίρος του έργου Interreg 2014-2020 "VIRTUALAND", συμμετέχει ως εκθέτης στην 8th Athens International Tousism & Culture Expo, που θα διεξαχθεί 25-27 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα "Virtualand" στοχεύει:
(i) στον εντοπισμό, προστασία και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής μέσω της προβολής περιεχομένου που περιλαμβάνεται σε σπάνια και πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των βιβλιοθηκών
(ii) να λειτουργήσει ως ένα ελκυστικό τουριστικό πακέτο που οδηγεί σε κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, προκειμένου να αποκτήσουν μια εμπεριστατωμένη εμπειρία με υλικά και άυλα αγαθά και να κατανοήσουν καλύτερα τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό των ντόπιων.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, το “VirtuaLand” παρέχει μια διαδραστική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας (VR), όπου τα επιλεγμένα CHO μετατρέπονται σε πολιτιστικά και τουριστικά σενάρια. Τα CHO θα αποκτηθούν κυρίως από τα Αποθετήρια «Ολυμπιάς» και «Ηπείρου Μνήμων» της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και “Exploral” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας.

Το “VirtuaLand” θα παρέχει επίσης μια βιβλιοθήκη τρισδιάστατων αντικειμένων και μια ανοιχτή πλατφόρμα VR, όπου οι Βιβλιοθήκες, οι επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας ή τα άτομα με περιορισμένες δεξιότητες προγραμματισμού θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες VR, αυξάνοντας τη βιωσιμότητα της πλατφόρμας. Συνεπώς, προβλέπονται δραστηριότητες κατάρτισης στη χρήση και επέκταση της πλατφόρμας VirtuaLand, αλλά και στο πολιτιστικό πλαίσιο της περιοχής.

Δύο αίθουσες VR (μία στην Βιβλιοθήκη μας και μία στην Αλβανία), λειτουργούν για να αναδείξουν το περιεχόμενο που θα δημιουργηθεί σε ομάδες τουριστών. Έτσι, οι Βιβλιοθήκες θα μετατραπούν σε πηγή γνώσης και σημείο εκκίνησης για όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται τη διασυνοριακή περιοχή.

Τέλος, το έργο VirtuaLand θα καταλήξει σε ένα κοινό εμπορικό σήμα μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, της "VirtuaLand" brand που θα περιλαμβάνει πακέτα VR, ενσωματώνοντας διαδραστικό εικονικό περιβάλλον για την προώθηση της κοινής φυσικής, πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της περιοχής ενδιαφέροντος.

Ioannis Fudos Lime Technology Vasilis Nitsiakos Angeliki Kita Persi Ntoulia Florian Bilali

18/11/2021

Αυτοαπογραφή πληθυσμού-κατοικιών 2021

Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει στη χώρα μας η απογραφή πληθυσμού-κατοικιών 2021 η οποία διεξάγεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ως μέρος της ευρύτερης απογραφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2021.
Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr
Στη βιβλιοθήκη μας διατίθενται δωρεάν υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή για το σπίτι που κατοικεί και για τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια το προσωπικό θα είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να σας βοηθήσει με τα υπό συμπλήρωση στοιχεία.
Απαιραίτητη προϋπόθεση για την αυτοαπογραφή είναι οι κωδικοί taxis και ο μοναδικός κωδικός κατοικίας που σας έχει διανεμηθεί ή θα σας διανεμηθεί από τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.
Υπενθυμίζουμε ότι για την είσοδο στους χώρους της βιβλιοθήκης απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό Rapid Test/PCR και κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπείας.

20/10/2021

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης  για τις ανάγκες του έργου "Virtualand" 

(Παραδοτέο: 3.2.1 Tourism Exhibitions)

Αριθμός πρωτοκόλλου πρόσκλησης: 706/13.10.2021

Πρόθεση_σύναψης_σύμβασης_D.3.2.1.pdf

22/9/2021

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης  για τις ανάγκες του έργου "Virtualand" 

(Παραδοτέο: 2.2.4. Press Kit, Publicity activities on Media and Internet Marketing)

Αριθμός πρωτοκόλλου πρόσκλησης: 577/10.9.2021

Πρόθεση_σύναψης_σύμβασης_D.2.2.4..pdf

23/7/2021

ΔΩΡΕΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.)

Για τρίτη φορά από το 2012, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από το «Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου», μέσω της δράσης «Ανάπτυξη Συλλογών Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών», που υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Future Library. Κάθε χρόνο η επιλογή των βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στη δράση γίνεται με κριτήρια τη δυναμική που αυτές αναπτύσσουν οργανώνοντας διάφορες δράσεις πολιτισμού και εξοικείωσης με την ανάγνωση, τον αριθμό των μελών και επισκεπτών τους, την τεχνολογική τους υποδομή, τη διοικητική τους οργάνωση και τη λειτουργία παιδικού και εφηβικού τμήματος.

Βασική πεποίθηση του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. είναι ότι το έντυπο βιβλίο δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλειφθεί, γιατί καλύπτει πρακτικές και ψυχολογικές ανάγκες που οι ηλεκτρονικές εκδόσεις δεν μπορούν να καλύψουν. Για το λόγο αυτόν συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω του εμπλουτισμού των βιβλιοθηκών με εκδόσεις που επιλέγονται τόσο για το αξιόλογο περιεχόμενό τους όσο και για την άρτια εκδοτική τους εμφάνιση. 420 νέοι τίτλοι βιβλίων που καλύπτουν όλες τις θεματικές κατηγορίες βρίσκονται ήδη στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού της βιβλιοθήκης.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας θέλει να ευχαριστήσει τόσο το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. όσο και το Future Library που μέσω αυτής της χειρονομίας δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών της χώρας. Τέτοιες κινήσεις αποτελούν σημαντική βοήθεια στη λειτουργία των βιβλιοθηκών και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το πολύπλευρο μορφωτικό και παιδευτικό έργο μας. Τους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση παρουσίασης της δωρεάς.

21/7/2021

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης  για τις ανάγκες του έργου "Virtualand" 

(Παραδοτέο: 6.2.3. Common CB Strategy to exploit VirtuaLand)

Πρόθεση_σύναψης_σύμβασης_D.6.2.3.pdf

2/7/2021

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης  για τις ανάγκες του έργου "Virtualand" 

(Παραδοτέο: 1.2.4. Επαλήθευση δαπανών)

Πρόθεση_σύναψης_σύμβασης_επαληθευτή.pdf

28/6/2021

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης  για τις ανάγκες του έργου "Business Clubs"

(Παραδοτέο: 4.4.1)

Αριθμός πρωτοκόλλου πρόσκλησης: 280/11.06.2021

Πρόθεση σύναψης σύμβασης.pdf

22/2/2021

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασεων  για τις ανάγκες του έργου "Virtualand" 

(Παραδοτέο 4.2.2)

Αριθμός πρωτοκόλλου πρόσκλησης: 51/04.02.2021

Πρόθεση σύναψης σύμβασης.pdf

11/11/2020

 «EXPLORAL»: Εξερευνώντας την πολιτιστική κληρονομιά

Ελλάδας – Αλβανίας

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, 12/11/2020, 10.00-12.30

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=Soc6U3b8kCs&feature=youtu.be

Πρόγραμμα Ημερίδας

10.00-10.15        Καλωσόρισμα-Συντονισμός Ημερίδας

Περσεφόνη Ντούλια, Διευθύντρια Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κόνιτσας

10.15-10.20        Προβολή σύντομης παρουσίασης για το πρόγραμμα

10.20-10.30        Χαιρετισμοί

10.30-11.00        EXPLORAL: Τεχνολογίες αιχμής για την εξερεύνηση της πολιτιστικής μας

κληρονομιάς

Ιωάννης Φούντος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

11.00- 11.30       Πολιτισμοί των συνόρων και σύνορα των πολιτισμών. Από την Κόνιτσα στο Λεσκοβίκι και την Πρεμετή

Βασίλειος Νιτσιάκος,  Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

11.30-11.40        Γεφυρώνοντας με αφηγήσεις τις δύο πλευρές των συνόρων. Προφορικότητα και αναπαραστάσεις του τόπου στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας

Αγγελική Κήτα, Αρχαιολόγος Μsc, Ερευνήτρια του Istorima

Θάνος Κώτσης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Λαογραφίας - Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Γεωργία Τσαμαδιά, Νηπιαγωγός - Msc Λαογραφίας

11.40-12.00        Η εφαρμογή EXPLORAL για την εξερεύνηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς: Κύρια χαρακτηριστικά και καινοτομία

Χρήστο Μπέλλος, Business Management Director Lime Technology

Κωνσταντινιά Χαλκιά, Βιβλιοθηκονόμος- MSc Ψηφιακές πληροφορίες

12.00-12.05        Πόλεμος στο Δίστρατο για τον πάτερ Κοσμά

Προφορική μαρτυρία του Νικολάου Αγόρου

12.05-12.30        Ερωτήσεις-Συζήτηση

9/11/2020

ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΓΙΑ  ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν της υπ. Αριθμ. Δ1α/ΓΠοικ 71342 (ΦΕΚ 4899 6.11.2020) απόφασης η βιβλιοθήκη αναστέλλει τη φυσική της λειτουργία μέχρι τις 30/11/2020.
Παρόλα αυτά, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικά είναι για πολλούς τα βιβλία, σας ενημερώνουμε ότι για όσο διάστημα υποχρεωθούμε να μείνουμε κλεισμένοι, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με όποιο τρόπο σας βολεύει (τηλεφωνικά στο 2655022298, με e-mail στο lib-koni@otenet.gr ή στη σελίδα μας στο FB) και εμείς θα φροντίζουμε να σας ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ, με κάθε ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, τα βιβλία που επιθυμείτε. Ο κατάλογος είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://konitsalib.openabekt.gr/.
Επιπλέον, στη διεύθυνση http://exploral.eu/explore/index.php?page=home υπάρχουν διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή όλα τα τεκμήρια της κονιτσιώτικης βιβλιογραφίας, οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό για την περιοχή μας και προφορικές πηγές με θέμα την ιστορία και τη λαογραφία της περιοχής.
Κλείνοντας να σας υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη, 12/11/2020 ώρα 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή μερίδα για την παρουσίαση ενός σπουδαίου έργου που υλοποίησε η βιβλιοθήκη μας, το "Exploral". Για να την παρακολουθήσετε, είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο https://forms.gle/BLwDJJsYWvxszLYHA.
Μην ξεχνάτε ότι η αναστέλλεται η λειτουργία της βιβλιοθήκης για το κοινό, αλλά οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά. Σκοπός μας είναι να σας εξυπηρετούμε με κάθε μέσο, οπότε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για εσάς, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

4/11/2020

 «EXPLORAL»: Εξερευνώντας την πολιτιστική κληρονομιά

Ελλάδας – Αλβανίας

 Διαδικτυακή Ημερίδα με δωρεάν συμμετοχή στις 12 Νοεμβρίου

 Πολύτιμο «εργαλείο» για τη διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας - Αλβανίας, αποτελεί το πολυμεσικό αποθετήριο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Exploral» και χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς μέσω του προγράμματος “Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”.

Το αποθετήριο περιέχει ψηφιακά τεκμήρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αργυροκάστρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πρεμετής.

Στόχος του προγράμματος «Exploral», είναι να μετατρέψει τις βιβλιοθήκες-σε ψηφιακή και φυσική μορφή-  σε σημεία αναφοράς για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη διασυνοριακή περιοχή, μέσω της σύνδεσης τουριστικών πληροφοριών με πολύτιμες πληροφορίες που αποκτήθηκαν από γραπτές και προφορικές πηγές.

Παράλληλα, στοχεύει στο να αναγνωριστούν και να προωθηθούν τα κοινά πολιτιστικά σημεία των δύο περιοχών μέσω της μελέτης και ανάλυσης προφορικών μαρτυριών ιστορίας και λαογραφίας και της σύνδεσής τους με έντυπα τεκμήρια. Το περιεχόμενο των προφορικών μαρτυριών έχει μια επιπλέον συγγενική προστιθέμενη αξία: να συνεισφέρει στην κοινωνική συνοχή, τη δυναμική εξέλιξη και τη βιωσιμότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μέσα από  την «σύμπραξη» πολιτισμού και τουρισμού, ο εκάστοτε τόπος δύναται να γνωρίσει ανάπτυξη σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο καθώς και βελτίωση της ποιότητας του υπάρχοντος περιβάλλοντος. Πολύ σημαντική στην προσπάθεια αυτή, κρίνεται η ενεργή συμμετοχή των κατοίκων.

Αυτός είναι και ο σκοπός του «Exploral», στο πλαίσιο του οποίου ηχογραφήθηκαν ενδιαφέρουσες προφορικές μαρτυρίες ιστορίας και λαογραφίας, δημιουργήθηκε η εφαρμογή για έξυπνες κινητές συσκευές «EXPLORAL» (διαθέσιμη μέσω του http://exploral.eu), ψηφιοποιήθηκαν έντυπα τεκμήρια, ενώ ανακαινίστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρεμετής και δημιουργήθηκε ένας πολυχώρος πληροφόρησης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας.

Για τις ανάγκες του προγράμματος συστήθηκε διεπιστημονική ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των βιβλιοθηκών Κόνιτσας και Πρεμετής με επικεφαλής τους Γιάννη Φούντο, καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής ειδικό σε θέματα γραφικών υπολογιστών και ψηφιακής ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, Βασίλη Νιτσιάκο, καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ειδικό σε θέματα κοινωνικής λαογραφίας και Πέρση Ντούλια, ειδική σε θέματα επιστήμης της πληροφόρησης. Στην ομάδα έργου με στόχο την μελέτη του ιστορικού, εθνογραφικού και ευρύτερα πολιτισμικού πλαισίου της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας, συμμετείχαν επίσης προγραμματιστές, μηχανικοί λογισμικού, υποψήφιοι διδάκτορες, ιστορικοί και βιβλιοθηκονόμοι.

Κύριος άξονας της έρευνας, αποτέλεσε η μελέτη στοιχείων της προφορικής παράδοσης των τόπων, με άξονα τον χώρο ως σημείο αναφοράς στους θρύλους, στα παραμύθια, στα ιστορικά δημοτικά τραγούδια και στην προφορική ιστορία των κοινοτήτων.

Το αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος έχει ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες που μελετήθηκαν αλλά και για τους ερευνητές, καθώς είναι γνωστό πως οι κοινωνίες προφορικότητας χάνονται χρόνο με το χρόνο εξαιτίας της διαρκούς ερήμωσης, ενώ οι σημερινές γενιές των υπερηλίκων αποτελούν τους τελευταίους φορείς της αφηγηματικής παράδοσης του τόπου τους. Κατά συνέπεια, το υλικό αυτό αποτελεί σημαντική μνημονική παρακαταθήκη, έχοντας παράλληλα σημαντική αρχειακή αξία, καθώς, εκτός από τις αφηγήσεις των κατοίκων, περιλαμβάνει και τεκμηριωτικά στοιχεία για το ερευνητικό πλαίσιο και τους πληροφορητές.

 

Διαδικτυακή ημερίδα

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή Ημερίδα – Συνάντηση, με ώρα έναρξης 10 το πρωί, με δωρεάν συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραίτητα να εγγραφούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/BLwDJJsYWvxszLYHA

 

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

10.00-10.15        Καλωσόρισμα-Συντονισμός Ημερίδας

Περσεφόνη Ντούλια, Διευθύντρια Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κόνιτσας

10.15-10.20        Προβολή σύντομης παρουσίασης για το πρόγραμμα

10.20-10.30        Χαιρετισμοί

10.30-11.00        EXPLORAL: Τεχνολογίες αιχμής για την εξερεύνηση της πολιτιστικής μας

κληρονομιάς

Ιωάννης Φούντος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

11.00- 11.30       Πολιτισμοί των συνόρων και σύνορα των πολιτισμών. Από την Κόνιτσα στο Λεσκοβίκι και την Πρεμετή

Βασίλειος Νιτσιάκος,  Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

11.30-11.40        Γεφυρώνοντας με αφηγήσεις τις δύο πλευρές των συνόρων. Προφορικότητα και αναπαραστάσεις του τόπου στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας

Αγγελική Κήτα, Αρχαιολόγος Μsc, Ερευνήτρια του Istorima

Θάνος Κώτσης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Λαογραφίας - Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Γεωργία Τσαμαδιά, Νηπιαγωγός - Msc Λαογραφίας

11.40-12.00        Η εφαρμογή EXPLORAL για την εξερεύνηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς: Κύρια χαρακτηριστικά και καινοτομία

Χρήστο Μπέλλος, Business Management Director Lime Technology

Κωνσταντινιά Χαλκιά, Βιβλιοθηκονόμος- MSc Ψηφιακές πληροφορίες

12.00-12.05        Πόλεμος στο Δίστρατο για τον πάτερ Κοσμά

Προφορική μαρτυρία του Νικολάου Αγόρου

12.05-12.30        Ερωτήσεις-Συζήτηση

*Facebook event: https://www.facebook.com/events/358758872049830

Η  πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου βρίσκεται παντού: στα τοπία, στην τέχνη και στα αντικείμενα, αλλά και στις ιστορίες, στις γεύσεις, στα τραγούδια…

Η πολιτιστική κληρονομιά μας ενώνει μέσα από την ποικιλομορφία της.

Ας την αναδείξουμε με κάθε τρόπο!

19/10/2020

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασεων  για τις ανάγκες του έργου "Virtualand" 

(Παραδοτέα 4.2.3, 6.2.2)

Αριθμοί πρωτοκόλλου προσκλήσεων: 812/29.09.2020, 835/02.10.2020, 837/02.10.2020)

Πρόθεση_σύναψης_συμβάσεων.pdf

9/10/2020

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης προμήθειας αναλωσίμων για τις ανάγκες του έργου "Virtualand" 

(Παραδοτέα 1.2.2, 2.2.1, 2.2.2, 2.2.3, 3.2.1, 4.2.1, 5.2.1, 5.2.2, 6.2.1 Office and Administration)

Ανακοίνωση Πρόθεσης Σύναψης Σύμβασης.pdf

28/9/2020

Σύμφωνα με την υπ' αριθμό 1 απόφαση της 16ης/28.09.2020 συνεδρίασης του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας ακυρώνεται η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για σύναψη σύμβασης παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών με απευθείας ανάθεση στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  “VirtuaLand: An Immersive virtual Experience For Cultural and Natural Heritage Sites” Κωδ. Έργου: 2019ΕΠ51860005 [CPV 72000000-5 ](αρ. πρωτοκόλλου 753/11.09.2020) λόγω ασαφειών στην τεχνική περιγραφή. 

27/7/2020

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για τις ανάγκες του έργου "Business Clubs" 

(Παραδοτέo 5.4.1)

Πρόθεση σύναψης σύμβασης αναλωσίμων

24/7/2020

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για τις ανάγκες του έργου "Business Clubs" 

(Παραδοτέo 5.4.4)

Ανακοίνωση_πρόθεσης_σύμβασης_νομικού-d.-5.4.4.pdf

30/06/2020

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για τις ανάγκες του έργου "Exploral" 

(Παραδοτέα 2.2.2, 2.2.3, 2.2.4)

Πρόθεση_σύναψης_Σύμβασης_D.-2.2.2-2.2.3-2.2.4-1.pdf

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30/06/2020

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για τις ανάγκες του έργου "VirtuaLand" 

(Παραδοτέα 1.2.2 και 1.2.3)

Πρόθεση_σύναψης_σύμβασης-d.-1.2.2.-1.2.3.pdf

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07/02/2020

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διοργανώθηκε την Παρασκευή 7/2/2020 στη βιβλιοθήκη μας «Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας» δυνητικών επιχειρηματιών για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο λειτουργεί στους χώρους της Βιβλιοθήκης μας, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Establishment Of Business Clubs For The Enhancement Of Entrepreneurship In The C/B Area” με ακρωνύμιο “Business Clubs” που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC Greece- Albania 2014-2020» (Interreg Greece - Albania).

Στόχος της δράσης ήταν η προετοιμασία και η κατάρτιση των εν δυνάμει επιχειρηματιών στην ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και στις βασικές αρχές λειτουργίας και διοίκησης των επιχειρήσεων. Αναπτύχθηκαν βασικά θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λογιστικής παρακολούθησης των επιχειρήσεων, εντοπισμού οικονομικών πόρων για την υλοποίηση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, κατανόησης των τεχνικών προώθησης πωλήσεων με σύγχρονους τρόπους μάρκετινγκ.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές Χρήστο Μάγκο και Ιωάννη Γεωργόπουλο, για τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας.

04/02/2020

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/2/2020, ώρα 10 π.μ.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Establishment Of Business Clubs For The Enhancement Of Entrepreneurship In The C/B Area” με ακρωνύμιο “Business Clubs” που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC Greece- Albania 2014-2020» (Interreg Greece - Albania) διοργανώνει «Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας» δυνητικών επιχειρηματιών για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο λειτουργεί στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η προετοιμασία και η κατάρτιση των εν δυνάμει επιχειρηματιών στην ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και στις βασικές αρχές λειτουργίας και διοίκησης των επιχειρήσεων. Θα αναπτυχθούν βασικά θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λογιστικής παρακολούθησης των επιχειρήσεων, εντοπισμού οικονομικών πόρων για την υλοποίηση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, κατανόησης των τεχνικών προώθησης πωλήσεων με σύγχρονους τρόπους μάρκετινγκ.

23/01/2020

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Σας ενημερώνουμε ότι στη βιβλιοθήκη μας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 6 εβδομάδων με αντικείμενο τη ρομποτική. Θα καλυφθούν θεματικές γύρω από τη συναρμολόγηση των ρομπότ, τα μηχανικά τους μέρη, την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία τους, τον μικροελεγκτή τους, τους αισθητήρες που διαθέτουν και το πως προγραμματίζονται. Θα συνδυαστεί θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση με τα εκπαιδευτικά ρομπότ που διαθέτει η βιβλιοθήκη.

Η έναρξη του πρώτου κύκλου θα πραγματοποιηθεί αρχές Φεβρουαρίου και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 5.30μ.μ.- 7.00 μ.μ. ή κάθε Σάββατο 10.30 π.μ.-12μ.μ., ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής. Εισηγητής θα είναι ο εκπαιδευτικός πληροφορικής Καραφέρης Θωμάς.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Απαραίτητη η προεγγραφή από τους κηδεμόνες στη γραμματεία της Βιβλιοθήκης μέχρι την Τετάρτη 29/1. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τους επόμενους μήνες, ανάλογα με το ενδιαφέρον, το πρόγραμμα θα επαναληφθεί, με νέους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες στο 2655022298

19/12/2019

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ"

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Ο φωτογράφος Γ. Σεφέρης", στα οποία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κος Νικόλαος Εξάρχου και ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κος Βασίλειος Ζήνδρος.

Περισσότερα

29/11/2019

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του έργου "Business Clubs"

Ανακοίνωση_πρόθεσης_σύμβασης

31/10/2019

Codeweek 2019

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού η Βιβλιοθήκη μας συμμετείχε ενεργά υλοποιώντας την δράση «Προγραμματίζοντας τον κόσμο». Σαράντα πέντε ( 45 ) μαθητές από τα λύκεια της Κόνιτσας ( Γενικό και Επαγγελματικό ) ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό μέσα από τους μικροελεγκτές Arduino. Σε μια υλοποίηση με ένα παιδικό τρενάκι και ένα Arduino Uno, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δούνε στην πράξη ποιες είναι οι δυνατότητες των μικροελεγκτών αλλά κυρίως να κατανοήσουν και να υποδείξουν τροποποιήσεις στον κώδικα ο οποίος ελέγχει έναν μικροελεγκτή. Στο Arduino ήταν συνδεμένος ένας αισθητήρας απόστασης για να ανιχνεύει το τρένο και ένα σερβομοτέρ για το άνοιγμα της μπάρας. Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον αποσπασμένο εκπαιδευτικό Πληροφορικής, Καραφέρη Θωμά.

16/10/2019

Δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Establishment Of Business Clubs For The Enhancement Of Entrepreneurship  In  The  C/B  Area”  (ακρωνύμιο “Business Clubs”) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “INTERREG IPA CBC Greece- Albania 2014-2020” διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης πιθανών ενδιαφερομένων και δυνητικών επιχειρηματιών για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις του έργου και τη διαδικασία επιλογής των επιχειρηματιών που θα συμμετέχουν στην πιλοτική δράση.

Η Ανοικτή Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/10/2019 και ώρα 11:00 π.μ στον χώρο εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας.

10/10/2019

Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού

CodeWeek Organizer

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ( 5-20 Οκτωβρίου 2019 ) είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας συμμετέχει στην #CodeWeek 2019 με την δράση «Προγραμματίζοντας τον κόσμο». Μαθητές των Λυκείων της Κόνιτσας θα έρθουν σε επαφή με τους μικροελεγκτές τύπου Arduino και θα έχουν την ευκαιρία να τροποποιήσουν τον κώδικα ώστε να κατανοήσουν πως λειτουργούν ελεγκτές, αισθητήρες και λογισμικό σαν μέρος του σύγχρονου κόσμου. Η εισήγηση θα πραγματοποιηθεί από τον αποσπασμένο στην Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικό Πληροφορικής, Καραφέρη Θωμά.

25/9/2019

Πρόθεση σύναψης σύμβασης για το έργο "Business Clubs"

(παραδοτέο 3.4.2 Συνεντεύξεις (έρευνα) από τοπικούς ενδιαφερόμενους)

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης

28/7/2019

Έκθεση ζωγραφικής Στέφανου Τσιόδουλου

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας θα φιλοξενηθεί αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του κ. Στέφανου Τσιόδουλου, επίκουρου καθηγητή του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τις 29 Ιουλίου 2019 έως τις 30 Αυγούστου 2019.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 στις 7μ.μ. και η παρουσιάσή της θα γίνει από τον κ. Ζήκο Δέδο, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα- Παρασκευή 8.00 π.μ.- 15.00 μ.μ.

Ο Στέφανος Τσιόδουλος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1968. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ., στο εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά. Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2005), διδάσκει, ως Επίκουρος Καθηγητής, Ζωγραφική, Υλικό Πολιτισμό και Λαϊκή Τέχνη στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές. Έχει γράψει τα βιβλία Η Ζωγραφική των σπιτιών του Ζαγορίου, τέλη 18ου-αρχές 20ού αιώνα, Ιστορική και πολιτισμική προσέγγιση, εκδόσεις Ριζάρειο Ίδρυμα, Αθήνα 2009 και Τιμωρία, η σκοτεινή όψη της σεξουαλικότητας. Ερωτικές σκηνές και οι σιωπηλές αφηγήσεις τους στις παραστάσεις της Κόλασης, 13ος - 19ος αι., εκδόσεις Futura, Αθήνα 2012. Για το πρώτο βιβλίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2011.

Δημοσιεύτηκε στις 13/5/2019

Κατακύρωση προσωρινού αναδόχου συνοπτικού διαγωνισμού (αρ. πρωτ. 290/15-4-2019)

Κατακύρωση προσωρινού αναδόχου συνοπτικού διαγωνισμού με αντικείμενο «Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών υλοποίησης εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών εργαστηρίων, διερεύνησης επιχειρηματικότητας της περιοχής, πιλοτικής εφαρμογής των κέντρων στήριξης επιχειρηματικότητας και αξιολόγησης της πιλοτικής εφαρμογής» στα πλαίσια του έργου «Establishment of Business Clubs for the enhancement of entrepreneurship in the cb area, στα πλαίσια του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ- ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020» (Αρ. Διακήρυξης 2/2019, CPV 85312300-2)

Προσωρινός_Ανάδοχος_ΑΔΑ

Δημοσιεύτηκε στις 15/04/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την απόφαση αρ. 1 της 6ης συνεδρίασης (15/4/2019) του Ε.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας, ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ η διενέργεια του συνοπτικού διαγωνισμού με αντικείμενο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΕΡΓΟΥ «ESTABLISHMENT OF BUSINESS CLUBS FOR THE ENHANCEMENT OF ENTREPRENEURSHIP IN THE CB AREA» ΜΕ ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ «BUSINESS CLUBS», ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020», λόγω των τροποποιήσεων που προκύπτουν σε άρθρα του Ν. 4412/2019 με τον Ν. 4605/2019.

Τις επόμενες ημέρες θα επαπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΖΗΚΟΥ ΔΕΔΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις 12/12/2018

Δημοσιεύτηκε στις 30/10/2018

Δημοσιεύτηκε στις 25/10/2018

Δημοσιεύτηκε στις 05/10/2018

Δημοσιεύτηκε στις 21/09/2018

Δημοσιεύτηκε στις 26/09/2018