Ζωγραφίζουμε το μέλλον μας ΜΑΖΙ

 
Δημοσιεύτηκε στις 10/10/2018, από admin

Την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας εκδήλωση για τα παιδιά στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC Day) 2018˙ μια δράση που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου "Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία" ως Διαχειριστική Αρχή των Προγραμμάτων Συνεργασίας Interreg IPA "Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020" και "Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020".
Προσήλθαν μαθητές των σχολείων του δήμου, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τα προγράμματα και την συνεργασία στην Ευρώπη, ενώ υπήρχε και ελεύθερη προσέλευση το απόγευμα για το ευρύ κοινό.
Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τα οφέλη της συνεργασίας και πώς αυτή αποτυπώνεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν και να χρωματίσουν το οικολογικό υλικό που τους δόθηκε (υφασμάτινες τσάντες), στο πλαίσιο μιας ευρύτερης καμπάνιας για τη μείωση της χρήσης πλαστικών.
Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day/ EC-Day) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του Προγράμματος INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά.