ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Τρεις ημέρες πριν τη διενέργεια των εθνικών εκλογών στη βιβλιοθήκη μας στήθηκαν κάλπες! Οι βιβλιοθήκες οφείλουν να παρακολουθούν την πραγματική ζωή. Τα παιδιά να προβληματίζονται, να εξασκούν την κριτική σκέψη και να αποφασίζουν. Μέσα από το 6ο εργαστήριο της καλοκαιρινής εκστρατείας, τα παιδιά κατανόησαν την κορυφαία πράξη της δημοκρατίας: τις εκλογές.

Με οδηγό το βιβλίο των Πάουλα Ντεσγκάλδο και Πέδρο Μαρκούν "Οι εκλογές των ζώων" (εκδ. Ψυχογιός) ασχοληθήκαμε με τα στάδια πριν τη διενέργεια των εκλογών. Μιλήσαμε για τις χρονολογίες- σταθμούς της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα (γέννηση Δημοκρατίας, πρώτες εκλογές στο ελεύθερο ελληνικό κράτος, ψηφοφορία με σφαιρίδια, αρχή της δεδηλωμένης, εκλογές μετά την κατοχή και τη δικτατορία, πρώτη φορά που ψήφισαν γυναίκες...). Αφού τα παιδιά κατανόησαν το γιατί και πώς ψηφίζουμε, άκουσαν τα επιχειρήματα των υποψηφίων, έκριναν, επέλεξαν, ψήφισαν με τρεις διαφορετικούς τρόπους (με σφαιρίδια, με κάλπη και ηλεκτρονικά) και άκουσαν όλο αγωνία το αποτέλεσμα!

Η δράση σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο κα. Ειρήνη Βοκοτοπούλου και την ομάδα του bookbook.gr και υλοποιήθηκε από το προσωπικό της βιβλιοθήκης μας!